Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη στην εφημερίδα Ελευθερία...Aπό έναν 15χρονο καλαματιανό: Βίντεο για το youtube από τον Τάσο Γεωργακλή

Aπό έναν 15χρονο καλαματιανό: Βίντεο για το youtube από τον Τάσο ΓεωργακλήΟ Τάσος Γεωργακλής είναι ένας από τους εφήβους που... θέλουν να τα μάθουν όλα, να καταπιαστούν με τα πιο περίεργα πράγματα, να γεμίσουν το χρόνο τους δημιουργικά και φυσικά... να κάνουν τους φίλους και τους συμμαθητές τους να γελούν με τα επιτεύγματά τους! Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει ο Τάσος και συνδυάζει όλα τα παραπάνω; Φτιάχνει μόνος του βιντεάκια και τα ανεβάζει στο youtube και αυτά ξεπερνούν τις 2.000 επισκέψεις!
Βιντεάκια όμως όχι απλά, αλλά δουλεμένα με τις ώρες, με ηχητικά εφέ, με σπικάζ στα αγγλικά, με υπότιτλους, με οπτικά τρικ και πολλά άλλα!Μια επίσκεψη στο youtube αρκεί για να δει κανείς ότι ο μαθητής από την Α΄ τάξη του 1ου Λυκείου Καλαμάτας εργάζεται πάνω σε πολλούς από τους τομείς που χρειάζεται ένα βίντεο, μέχρι να φτάσει στην οθόνη μας...

- Πώς σου έρχονται οι ιδέες για τις οποίες ξεκινάς να φτιάξεις ένα βιντεάκι;

"Για να δημιουργηθεί ένα βιντεάκι πρώτα σκέφτομαι τη βασική ιδέα, μετά κάποια οπτικά εφέ τα οποία θα ήθελα να έχει το βίντεο και μετά ρωτάω την ομάδα του καναλιού και γενικά φίλους και γνωστούς μου οι οποίοι είτε μπορούν εύκολα να βοηθήσουν στο σενάριο έχοντας  φαντασία  ή να βοηθήσουν λέγοντας κάποιο οπτικό εφέ το οποίο έχουν δει σε κάποια ταινία στην τηλεόραση.
Από εκεί και πέρα και αφού έχουμε συλλέξει όλα τα στοιχεία που θέλουμε να έχει το βίντεο το "συναρμολογούμε", έτσι ώστε το βίντεο να έχει κάποιο σενάριο που να είναι αυτονόητο στο κοινό".

-Πόσο χρόνο χρειάζεσαι συνήθως; Πιο πολύ κρατάει το γύρισμα ή το μοντάρισμα;

"Για να βγει όλο το αποτέλεσμα κάποιου βίντεο χρειάζεται αρκετός καιρός, συνήθως το φτιάχνουμε σε λιγότερο από ένα μήνα. Πρώτα, αφού γράψω το σενάριο πρέπει να δω αν μπορώ να κάνω τα εφέ που θέλω, μετά σκέφτομαι πώς να τραβήξω τις σκηνές (π.χ. πλάγια, διαγώνια) έπειτα κανονίζω με τα παιδιά που θέλουν να συμμετέχουν στο βίντεο μέρες στις οποίες όλοι να είμαστε ελεύθεροι. Αφού τραβηχτούν οι σκηνές, σειρά έχει ο υπολογιστής όπου εκεί θα είναι το τελικό στάδιο του βίντεο.
Το γύρισμα περίπου χρειάζεται 2 με 3 μέρες, ανάλογα και με τις πόσες σκηνές και το πόσο μεγάλο θα είναι το βίντεο. Αντίθετα το μοντάζ, οι προσθήκη των οπτικών εφέ, η μουσική και τα ηχητικά εφέ παίρνουν από μέρες μέχρι και εβδομάδες".

- Το περίμενες ότι τα βιντεάκια σου θα ξεπεράσουν τα 2.000 views ;

"Τα βίντεο περίμενα να έχουν κάποιο καλό για εμένα ποσοστό απήχησης (300-500 views)... Στην αρχή τα βίντεο δεν ξεπέρναγαν τα 300 views. Αλλά μετά από συνεργασίες με διάφορα Blog και με άλλους Youtubers από το Eλληνικό community, όπως τον Ευτύχη Μπλέτσα, τα βίντεο ξεπέρασαν τα 1.000 και μερικά έφτασαν να ξεπερνάνε τα 2.500 views. Τίποτα βέβαια δεν θα είχα πετύχει μέχρι στιγμής, χωρίς την ομάδα του καναλιού και τα παιδιά που προσφέρθηκαν να παίξουν εθελοντικά στα βίντεο".

- Η βιντεοτέχνη είναι ένας τομέας που μελλοντικά θα ήθελες να ασχοληθείς και πιο σοβαρά; Να σπουδάσεις πάνω σε αυτό ενδεχομένως; Η' θα ήθελες να το συνεχίσεις ως χόμπι και μόνο;

"Δεν είμαι σίγουρος ακόμα με το τι θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά στο μέλλον. Πάντως δεν πιστεύω ότι θα ασχοληθώ με τη σκηνοθεσία ή με τα οπτικά εφέ (Visual Effects). Τα βίντεο τα έχω και πιστεύω ότι θα τα έχω και στο μέλλον ως ένα απλό χόμπι, το οποίο θα καλύπτει τις ελεύθερές μου ώρες".

- Τα εφέ που χρησιμοποιείς - οπτικά και ηχητικά - είναι δικές σου πατέντες;

"Αναλόγως με το τι εφέ είναι, τα περισσότερα εφέ τα έχω μάθει μέσα από τα Tutorials στο διαδίκτυο και τα αλλάζω στις δικές μου προτιμήσεις. Τα περισσότερα από τα ηχητικά εφέ είναι δικά μου τα οποία τα ηχογραφώ και τα επεξεργάζομαι στον υπολογιστή".

Ο Τάσος γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου 1997 στην Καλαμάτα. Εχει ασχοληθεί με διαφορετικά χόμπι, τα οποία βασίζονται στον υπολογιστή, όπως είναι η κατασκευή Blog, η δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδων – Forum. Εχει κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές και τώρα συνεχίζει με τα βίντεο μικρής διάρκειας.
Για να δει κανείς τα βίντεο του Τάσου μπορεί να πατήσει στο youtube:
The unsuccessful kidnap, An unexpected poker end, Bomb vs grenade explosion, Magic battle, The weird dream.

http://www.eleftheriaonline.gr

Κάθε μήνα μπορείτε να βλέπετε τα νέα videos του Τάσου στα αριστερά της σελίδας μας!!!!!

Το τελευταίο video...