Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τα 10 πιο "επικίνδυνα" και "δηλητηριώδη"...φίδια.

Black Mamba
Επειδή γνωρίζουμε την μεγάλη σας "αγάπη" για τα "φίδια", σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο επικίνδυνα και δηλητηριώδη από αυτά!!!












King Cobra
King Cobra

Το King Cobra (Ophiophagus Hannah) είναι το παγκοσμίως μεγαλύτερο δηλητηριώδες φίδι, με μήκος μέχρι 5,6 m (18,5 ft). Το είδος αυτό, που είναι διαδεδομένο σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ασία και μέρη της Ινδίας, βρίσκεται κυρίως σε δασικές περιοχές. Το King Cobra είναι σκληρό, ευκίνητο και μπορεί να προσφέρει μια μεγάλη ποσότητα άκρως ισχυρού δηλητηρίου με μια μπουκιά. Είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα φίδια.
Το δηλητήριο της King Cobra είναι κατά κύριο λόγο νευροτοξικό, αλλά επίσης περιλαμβάνει και καρδιοτοξικές ενώσεις. Αποτελείται από πρωτεΐνες και πεπτίδια.



Inland Taipan
Inland-Taipan

Το Inland Taipan, επίσης γνωστό ως Small Scaled Snake και Fierce Snake, απαντάται στην Αυστραλία και είναι το πιο δηλητηριώδες φίδι πάνω στη Γη. Ανήκει στην οικογένεια των Elapidae. Αν και εξαιρετικά δηλητηριώδες, είναι πολύ ντροπαλό και μοναχικό και προτιμά να ξεφεύγει από καβγάδες. Δαγκώνει μόνο εάν απειλείται.

Black Mamba
Black Mamba

Το Black Mamba (Dendroaspis polylepis) είναι το μακρύτερο δηλητηριώδες φίδι στην Αφρική, με μέσο όρο περίπου 2,5 μέτρα (8,2 πόδια), και μερικές φορές φτάνει και τα 4,3 μέτρα (14 πόδια). Εκτός του ότι είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα φίδια του κόσμου, το Black Mamba είναι επίσης από τα πιο τρομακτικά φίδια στην Αφρική λόγω του ισχυρού δηλητηρίου του, το μεγάλο μέγεθος, και η αγριότητα των επιθέσεων του. Το όνομά του προέρχεται από το μαύρο χρώμα μέσα στο στόμα του!!! Το πραγματικό χρώμα του δέρματος ποικίλλει, από θαμπό κίτρινο-πράσινο σε ένα όπλο-μεταλλικό γκρι. Είναι ένα από τα ταχύτερα φίδια στον κόσμο, ικανό να κινείται από 4,5 με 5,4 μέτρα ανά δευτερόλεπτο (16-20 km / h, 10-12 μίλια / ώρα).


Sea Snake
Sea Snake

Τα Sea Snakes είναι δηλητηριώδη φίδια που κατοικούν στο θαλάσσιο περιβάλλον για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Είναι σε μεγάλο βαθμό προσαρμοσμένα σε μια πλήρως υδρόβια ζωή και είναι ανίκανα να προχωρήσουν, ακόμη και στην ξηρά. Βρίσκονται σε ζεστά παράκτια ύδατα στον Ινδικό Ωκεανό και Ειρηνικό Ωκεανό. Σε αντίθεση με τα ψάρια, δεν έχουν βράγχια και πρέπει να έρθουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν κανονικά.

Tiger Snake
Tiger Snake

Τα Tiger Snakes είναι ένα είδος δηλητηριώδους φιδιού που απαντάται στις νότιες περιοχές της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων νησιών της, και την Τασμανία. Αυτά τα φίδια είναι εξαιρετικά μεταβλητά στο χρώμα τους. Ανήκουν στο γένος Notechis.


Burmese Python
Burmese Python

Το Burmese Python (Python molurus bivittatus) είναι το μεγαλύτερο υποείδος του Ινδικού Python και ένα από τα 6 μεγαλύτερα φίδια του κόσμου. Προέρχονται από μια μεγάλη διακύμανση της tropic και subtropic περιοχές της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας. Συχνά, βρίσκονται κοντά σε νερό και μερικές φορές είναι ημι-υδρόβια, αλλά μπορεί επίσης να βρεθούν και στα δέντρα. Έχουν μήκος 3,7 μέτρα (12 πόδια), αλλά μπορεί να φθάσουν μέχρι 5,8 μέτρα (19 πόδια).


Copperhead
Copperhead

Τα Copperhead (Agkistrodon contortrix mokasen) είναι ένα δηλητηριώδες υποείδος του pitviper και βρίσκονται στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.


Rattlesnake
Rattlesnake

Οι Κροταλίες είναι μια ομάδα δηλητηριωδών φιδιών. Ανήκουν στην υποοικογένεια των δηλητηριωδών φιδιών γνωστή ως Crotalinae (οχιά pit).
Rhinoceros Viper (Bitis nasicornis)
Rhinoceros Viper (Bitis nasicornis)

Τα Bitis nasicornis είναι ένα δηλητηριώδες είδος οχιάς που βρέθηκαν στα δάση της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Φημίζονται για την εντυπωσιακή μοτίβο το χρώμα τους και τα προεξέχοντα κέρατα στη μύτη τους. Δεν αναγνωρίζονται υποείδη.
Λίγα είναι γνωστά για την τοξικότητα και τη σύνθεση του δηλητηρίου τους.



Anaconda
Anacond

Τα Anacondas είναι μεγάλοι, nonvenomous βόες του γένους Eunectes. Βρίσκονται σε τροπική Νότια Αμερική. Το πιο γνωστό είδος είναι το πράσινο anaconda, "Eunectes murinus», ξεχωριστό ως ένα από τα μεγαλύτερα φίδια του κόσμου. Μπορούν να αναπτυχθούν έως 521 εκατοστά (17 πόδια) σε μήκος και ζυγίζουν 97,5 κιλά (215 λίβρες). Βρίσκονται ανατολικά της Άνδεις στην Κολομβία, η Βενεζουέλα, η Guianas, Ισημερινός, Περού, Βολιβία, Βραζιλία, καθώς και στο νησί του Τρινιντάντ.