Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Το μεγαλύτερο μοντέλο LEGO στον κόσμο

Το μεγαλύτερο μοντέλο LEGO στον κόσμοΤα lego αυτά τα γνωστά τουβλάκια που είτε έχουμε παίξει και εμείς με αυτά σαν παιδιά είτε έχουν παίξει τα παιδιά μας. Ξέρετε όμως πόσο είναι το μεγαλύτερο lego;


Το μεγαλύτερο μοντέλο στον κόσμο από τουβλάκια Lego παρουσιάστηκε την Παρασκευή στην Times Square της Νέας Υόρκης. Το εμβληματικού «X-wing starfighter» τράβηξε τα βλέμματα του κοινού αλλά και των φωτογράφων  που βρέθηκαν  εκεί προκειμένου να αποθανατίσουν τη στιγμή

Πρόκειται για ένα πιστό αντίγραφο διαστημοπλοίου από τον θρυλικό Πόλεμο των Άστρων. Είναι ένα πιστό αντίγραφο του Star Wars X-Wing Starfighter διαστημοπλοίου.

Εφοδιασμένο με τέσσερα πυροβόλα λέιζερ και δύο εκτοξευτές πυραύλων πρωτονίων, μπορεί να διαλύσει οτιδήποτε στέλνει εναντίον του η «Αυτοκρατορία». Σχεδόν ανίκητο στο Διάστημα, χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Luke Skywalker.

Η γιγαντιαία κατασκευή σε τρεις ημέρες θα μεταφερθεί από τη Νέα Υόρκη , και θα εκτεθεί στο Legoland California Resort μέχρι το τέλος του έτους.


Για την  κατασκευή αυτού του τεράστιου lego χρησιμοποιήθηκαν 5 εκατομμύρια τουβλάκια χρειάστηκαν 17.000 ώρες και συμμετείχαν 32 εθελοντές «χτίστες».

Το μοντέλο, ζυγίζει πάνω από 20.000 κιλά, χτίστηκε στην Lego Shop της Δημοκρατίας της Τσεχίας και μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της προώθησης της επερχόμενης πρεμιέρας του The Chronicles Yoda, του τελευταίου επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων του Star Wars με χαρακτήρες Lego.
 

http://www.ofono.gr