Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Τα «πιστόνια» που αγαπήσαμε(Vid)

Πάνε 12 χρόνια από τότε που ο Vin Diesel και η παρέα του άρχισαν να μαρσάρουν και να κοντράρονται. Αν και, εξίσου ενδιαφέρον με την δράση εντός των αυτοκινήτων, είχαν και τα κορίτσια που τους κουνούσαν το μαντήλι.

Drew Sidora (2 Fast 2 Furious)
Η βοηθός της Devon Aoki στην all-girl ομάδα της δεν ήταν παρά ένα φευγαλέο ‘σοκολατένιο’ φόντο στην όλη δράση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι διέφυγε από την προσοχή μας.

Άλλωστε η 28χρονη Drew τα έχει κάνει τα χιλιόμετρα της στην τηλεόραση, ενώ φέτος υποδύεται την Tionne Watkins των TLC στο σχετικό βιογραφικό έπος του VH1.
Mirha Michelle (Fast Furious)
Η 29χρονη Δομινικανή γκόμενα του Han που βοήθησε τον Dom να ‘δανειστεί’ 1-2 βυτιοφόρα στα πλαίσια της ‘διαμονής’ του στον Άγιο Δομίνικο.
Πιο γνωστή ως MC σε Λας Βέγκας και Λος Άντζελες παρά ως ηθοποιός, όπου έχει κάνει απλά περάσματα στα CSI Las Vegas και CSI Miami.

Nikki Griffin (Fast and the Furious-Tokyo Drift)
Μπορεί ο ρόλος της να είναι μικρός και αμελητέος (σ.σ. ήταν η ωραία γκόμενα του σχολείου για την οποία πλακώνεται ο πρωταγωνιστής με τον «αθληταρά» γκόμενο της) αλλά πως μπορείς να μην εκτιμήσεις το ‘ήθος’ κάποιας που λέει ότι όποιος κερδίσει την κούρσα κερδίζει και εκείνη.

Πάντως, κρίνοντας από μια άλλη εμφάνιση της, αυτή που βλέπεις παρακάτω, πάλι το ψιλο-χαραμίσαμε το κορμί, πατριώτη.




Nathalie Kelley (Fast and the Furious-Tokyo Drift)
Παρότι έπαιξε στην χειρότερη ταινία της σειράς, η 28χρονη μιγάδας (από Αργεντινό μπαμπά και Περουβιανή μαμά) έχει το δικό της fan club ανάμεσα στους φανατικούς της σειράς.
Με τους πιο 'προχώ' να επιμένουν ότι, αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί στην νέα  Eva Mendes.

Προσωπικά δεν το βλέπω, για αυτό και την θάβω εδώ. Παρότι στο τηλεοπτικό Body of Proof, που είναι και το χαιλάιτ της μέχρι τώρα καριέρας της, μου άρεσε.
Rita Ora (Fast & Furious 6)
Η Αλβανίδα κλώνος της Rihanna δεν κάνει πολλά, πέρα από το να κουνάει -κυριολεκτικά- το μαντήλι. Έστω και αν πρόκειται για την πιο κρίσιμη κούρσα της ταινίας.

Αλλά δεν μπορούσαμε να την αναφέρουμε από την στιγμή που ολόκληρος Vin βγήκε και επισήμανε πόσο τυχερός είναι που δέχτηκε να παίξει αφού, κατά τον ίδιο, «αντιπροσωπεύει ιδανικά την εικόνα του μοντέρνου Λονδίνου».
Devon Aoki (2 Fast 2 Furious)
Ο ορισμός της εξωτικής ομορφιάς (μισή γιαπωνέζα, μισή γερμανίδα) και ο καλύτερος (μαζί με την Eva Mendes) λόγος για να κάτσεις να ασχοληθείς με το σίκουελ. Δεν είναι τυχαίο ότι, στα 16 της, αντικατέστησε την Naomi Campbell ως το πρόσωπο του Versace.

Κρίμα, ωστόσο, που ο ρόλος της (σ.σ. βλέπε Suki, η εξωτική οδηγός μιας ομάδας αποτελούμενης μόνο από γυναίκες) είναι τόσο περιορισμένος. Ευτυχώς που, λίγο αργότερα, μας αποζημίωσε ο Rodrigquez στο Sin City.
Gina Garano (Fast & Furious 6)
H 33χρονη Τεξανή πρωταθλήτρια Mixed Martial Arts (και μούσα του Soderbergh στο Haywire) είναι η μοναδική γυναίκα στον κόσμο που θα μας έπειθε ότι μπορεί να πλακώσει στο ξύλο την Michelle Rodriguez.

Αυτό δηλαδή που κάνει στο FF6 (στο οποίο υποδύεται ένα μέλος της ομάδας του Dwayne Johnson). Προσεχώς θα την χαρούμε και ως πρωταγωνίστρια σε κάτι που λανσάρεται ως η θηλυκή εκδοχή των Expendables.
Gal Gadot ( Fast & Furious, Fast Five,  Fast & Furious 6)
To αντίπαλο δέος της Bar Refaeli στο μυαλό (πάνω και κάτω) των Ισραηλινών αντρών έχει υπάρξει η ιδανική γλάστρα στα τρία τελευταία Fast &  Furious.  Αρχοντική, επιβλητική και πειστική ως το πρώην κακό κορίτσι που στην πορεία τακίμιασε με τον Vin Diesel.

Συμφωνώ ότι είναι πανέμορφη. Απλά είναι και υπερβολικά άψυχη για να βρεθεί ψηλότερα σε μια λίστα γεμάτη από γυναίκες με χαρακτήρα τούμπανο.
Elsa Pataky (Fast & Furious 6)
Η 37χρονη σύζυγος του Thor (βλέπε Chris Hemsworth) και μητέρα του παιδιού του μας συστήθηκε ως κάτι σαν την τελευταία τίμια μπατσίνα του Rio de Janeiro στο Fast 5. Ένα ρόλο που συνεχίζει να υποδύεται και στο No6.

Μια Ισπανίδα όλο φωτιά που ξέρει πώς να γεννά πάθη στους άντρες. Κυρίως εκτός οθόνης αν σκεφτείς ότι πριν κατασταλάξει βρέθηκε διαδοχικά με τον Olivier Martinez (νυν της Hale Berry) και τον Adrien Brody που της αγόρασε ως δώρο γενεθλίων ένα κάστρο του 19 αιώνα στην Νέα Υόρκη.
Eva Mendes (2 Fast 2 Furious)
Προφανώς και είναι πιο σέξι από τα no2 και no1 της λίστας αντίστοιχα. Αλλά η συνεισφορά της στον μύθο του Fast & Furious είναι μηδαμινή. Κυρίως επειδή το αντιμετώπισε ως βατήρα σε μια καριέρα που την εποχή εκείνη, λίγο μετά τον ρόλο της ως γκόμενα του Denzel Washington στο Training Day, φαινόταν έτοιμη να εκτοξευτεί στην στρατόσφαιρα.

H Eva Mendes παραμένει, ωστόσο, το μεγαλύτερο γυναικείο όνομα που έχει εμφανιστεί ποτέ. Και σίγουρα η πιο καυτή τελωνιακή (σ.σ. έπαιζε την πράκτορα του U.S. Customs agency) όλων των εποχών.
Jordana Brewster (The Fast and the Furious, Fast & Furious, Fast Five, Fast & Furious 6)
Μπορεί να υποδύεται την αδελφή του Vin Diesel, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχει καμία ομοιότητα μεταξύ τους. Τόσο στην σειρά, όσο και στην πραγματικότητα με την Jordana να είναι περίπου η τέλεια γυναίκα.

Ξεκινώντας από το ότι είναι κόρη μιας βραζιλιάνας μοντέλας του Sports Illustrated, εγγονή ενός πρώην προέδρου του Yale (από όπου έχει πάρει και ένα πτυχίο αγγλικής λογοτεχνίας) και μιλάει και τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά).
Κρίμα που, στα 33 της, 'ξέπεσε' παίζοντας στο Dallas. Αλλά δεν είναι κάθε μέρα του αγίου Diesel.



Michelle Rodriguez (The Fast and the Furious, Fast & Furious, Fast & Furious 6)
Η πραγματική ψυχή όλης της σειράς. Τόσο σκληροτράχηλη στην πραγματικότητα όσο και στην σειρά. Και με τις φήμες ότι είναι λεσβία να συνεχίζουν να πλανώνται στον αέρα. Παρόλο που η ίδια απλά επιμένει πως φταίνε οι άντρες στο Λος Άντζελες που είναι φλώροι.

Η (SPOILER ALERT) επιστροφή της στο 6 (και μάλιστα με το μέρος των κακών) είναι τόσο καλοδεχούμενη όσο και απαπάντεχη, αν σκεφτείς ότι είχε ήδη πεθάνει στο Νo4. Ενδεχομένως αυτή  να είναι και η τελευταία της ταινία, αφού έχει φαγωθεί να τα παρατήσει όλα και να πάει σε ένα βουνό να γράφει σενάρια.



Η καλή ομάδα από τον πάγκο φαίνεται. Και μπορεί όλες οι παρακάτω να ήταν απλά γλάστρες, αλλά εμείς και τις τιμάμε δεν ξεχνάμε να τις ποτίσουμε.

http://www.oneman.gr